כשאדם נולד תינוק הוא לפעמים מאבד את דעתו רק מעט. וזה לא קשור רק לילות ללא שינה. אחד הפחדים הגדולים ביותר של כל אם ואבא הוא שיש משהו לא בסדר בילד שלהם. כל נשימה שילד נושם נמדדת בסולם "אני חושב שזה בסדר" בסולם "מה זה היה ?!". עם זאת, רופא ילדים טוב היה אומר שרוב הילדים גדלים ומתפתחים בצורה רגילה לחלוטין. ותפקיד ההורים הוא להישאר רגועים ולעשות מינימום מהדברים הנחוצים ביותר לגידול אדם בריא.
אנו בברייט סייד דיברנו עם רופאי ילדים ואספנו 5 מהעובדות החשובות ביותר בנושא בריאות הילדים שכל ההורים צריכים לדעת.
1. אל תרשום בעצמך תרופות.
אין מצב שאתה יכול לתת לילד תרופות ללא מרשם רופא. גם אם לילד שכן היו אותם תסמינים והכדורים הללו עזרו לו וגם אם סבתם "יודעת מה הכי טוב." מעטים חושבים על העובדה שאפילו טיפות אף פשוטות עלולות לגרום נזק רב מתועלת. אם המצב אינו קריטי ואינו דורש להתקשר לאמבולנס, האפשרות היחידה שלך צריכה להיות לעשות את הדבר הבטוח ביותר שאפשר.
2. שפר את מערכת החיסון.
על מנת לוודא שילד גדל בצורה בריאה ומסוגל להילחם בנגיפים ובחיידקים, עליכם ליצור את התנאים הנוחים ביותר להתפתחות מערכת החיסון. על מנת לעשות זאת, עליך:
- נסה להמשיך להניק את הילד עד 6 חודשים לפחות;
- ליצור תנאים נוחים בבית (עם הטמפרטורה לא גבוה יותר מאשר 72 <F, לחות – לא פחות מ 50%, לאוורר את החדר באופן קבוע);
- צאו החוצה כל יום;
- אל תזניח את הפעילות הגופנית;
- וודאו שהילד ישן טוב ומספיק.
3. היו סבלניים.
כמה בעיות בריאות של ילדים שההורים עשויים להתמודד איתן יכולות להיעלם מעצמן ככל שהילד יגדל. לדוגמה, חוסר סובלנות למזון או לקוליק .
4. אל תתעלם מחיסונים.
לאחרונה, התנועה נגד החיסונים בלבלה הרבה ילדים ומבוגרים. העניין הוא שלפני כמה עשורים, פוליו-מיאליטיס, טטנוס ודיפטריה הרגו הרבה ילדים. ושחפת היא עדיין בעיה רצינית במדינות רבות. אין אפילו רופא מוסמך אחד שימליץ על המטופלים שלהם לא להתחסן. ואין הורה, שיודע מספיק על חיסונים , שיאפשר לילדיהם להיות בסכנה לחלות.
5. זכור את הסימפטומים.
לפעמים, אפילו אם ילדים מקבלים טיפול טוב, הם עדיין חולים. זה נורמלי, כך לומדת מערכת החיסון. אבל כל הורה צריך להיות מודע לתסמינים של המחלות הפופולריות ביותר הדורשות להתקשר לרופא מומחה בהקדם האפשרי, כמו:
- דלקת ריאות : קשיי נשימה, שינוי צבע עור, תיאבון ירוד, חרדה, חום (עשוי להופיע מאוחר מאוד).
- זיהום בנגיף רוטבי : אובדן תיאבון, עייפות, חרדה, חום, הקאות, שלשול, נזלת, שיעול.
- ברונכיטיס : חום, קשיי נשימה, שיעול, חולשה, אובדן תיאבון, כאב ראש, הזעה, שינוי צבע העור.
בונוס: שפת גוף לילדים
לדברי מומחים , חשוב מאוד לשים לב לשפת הגוף של הילדים. למרות שתינוקות לא יכולים לדבר, הם עדיין יכולים לתקשר בדרך שלהם. לדוגמא, כאשר הם רעבים, הם בדרך כלל מתוחים, מה שגורם להם לכרות את אגרופיהם. ולהפך, אם אתם חושבים שתינוקכם רעב, עליכם להסתכל בידיים שלהם – אם הם פתוחים, אין צורך לדאוג, התינוק רגוע ומלא.